HAKKIMIZDA

2000 yılında kurulmuş olan Programımızın amacı, seramik malzemenin doğasını, çok yönlülüğünü malzemenin teknolojisini ve sınırlarını kavramış, sanat/tasarım konusunda araştırma ve uygulama becerisine sahip, bilgiye ulaşırken izleyeceği yöntemi bilen, yaptığı işin öneminin farkında olan, yetkinliklerini geliştirebilen, edindiği bilgi ve becerileri sektör bazında ve toplumsal ihtiyaca göre uyarlayabilen, duyarlı etik bilinci olan ve evrensel değerlere sahip tasarımcı ve sanatçı adayları kazandırmaktır. Seramik Bölümü’nde eğitim, öğrenciyi seramik olgusunun doğası, teknolojisi ve olası her türlü biçimlendirme yöntemleri ile tanıştırmak, zaman içinde bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla kuramsal ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir. Bölüm, seramik malzemenin çok yönlülüğünü ve sınırlarını kavrayarak, modern seramik teknolojisini kullanmanın yanı sıra, araştırma ve yaratıcılığın önemini de vurgulayan bir eğitim anlayışına sahiptir. Yaz döneminde öğrenciler, Seramik fabrikaları ve Sanat Atölyelerinde 20 iş günü olmak üzere 2 farklı alanda zorunlu staj yapmaktadır. Bu stajlar sayesinde öğrenciler, kariyerlerinde karşılaşabilecekleri problemlerle başa çıkmayı öğrenmekte, bilgi ve becerilerini geliştirmektedir. Bölümümüzden mezun olanlar; alanlarında araştırmacı olabildikleri gibi ayrıca formasyon sertifikası alarak öğretmenlik yapabilir, serbest atölyelerde, seramik fabrikalarında veya bilişim sektörlerinde tasarımcı olarak çalışabilirler. Bölümüz 3 Doçent, 1 Dr.Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi ile Lisans eğitimi yanında, Sanat ve Tasarım Anasanat Dalına bağlı olarak, hem yüksek lisans, hem de sanatta yeterlik eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.